Nieuws

Paul van Alphen is dit jaar (2020) onderscheiden met een lintje, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Paul is voor een Koninklijke Onderscheiding voorgedragen door Stripe Big Band, Boxtel's Harmonie, Stichting Dommeltheater, Kunst en Cultuurweek QQLQ, Stichting Podium Boxtel, Stichting Vrienden van Belapdi, Jesus Christ Superstar en Stichting Met je Hart. Paul is/was niet alleen een belangrijke drijvende kracht achter deze organisaties, maar heeft deze ook met elkaar verbonden en veel betekend voor ideëel en cultureel Boxtel.
 
Het heeft door de Covid-maatregelen even geduurd voordat hij het lintje daadwerkelijk in ontvangst mocht nemen, maar vrijdag 3 juli 2020 was het eindelijk zo ver. De burgemeester van Boxtel mocht namens de Koning de onderscheiding overhandigen. Om het extra feestelijk te maken vond dat plaats in de tuin van Paul en Ger.
 
De overweging luidt als volgt. "De heer Paul van Alphen kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd. Gesteld wordt dat zonder zijn inzet het aanbod van kunst en cultuur in Boxtel schraal zou zijn. Gelet op deze bijzondere aard, duur en uitstraling en de betekenis van deze activiteiten, heeft het Zijne Majesteit, Koning Willem-Alexander, behaagd de heer van Alphen te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit heeft hij gedaan bij Koninklijk Besluit op 20 maart van dit jaar."
 
De burgemeester voegt hier aan toe: "De enige Ridder die we dit jaar hebben, een bijzondere en dat krijg je echt niet cadeau, dus Paul van harte gefeliciteerd."
 
Met dank aan Piet van Oers voor de foto-collages (zie https://www.stripebigband.nl/node/2880). Het filmpje dat ik gemaakt heb kan je vinden op: https://youtu.be/ieJiL7-vT-0

Helaas kan het geplande optreden van 3 mei 2020 niet doorgaan, maar we hopen dat het volgend jaar weer wel kan. De nieuwe datum wordt 2 mei 2021.

Dus: zondagmiddag 2 mei 2021, vermoedelijk 15:30 - 16:30 uur.
Wim van Doorne Muziekkiosk, Alberdingk Thijmlaan 1, 5615 EB Eindhoven.

Toegang gratis.

 

Meur meej geheur.

zaterdag 31 augustus | zaal open: 15:00 u | aanvang: 16:00 u | entree gratis (incl. knoflooksoep)

Met een duo-concert op zaterdagmiddag 31 augustus geven de Stripe Big Band Boxtel en Simon Wood’s Big Band (Verenigd Koninkrijk) een voorproefje van Theresia’s Stinkend Gezellige Knoflookfeest dat een dag later op het Theresiaplein gevierd zal worden. De bigband van de Britse multi-instrumentalist, dirigent en componist Simon Wood zal op zondag ook optreden tijdens het wijkoverstijgende wijkfeest.

Beide orkesten hebben een uitgebreid repertoire, variërend van jazzklassiekers, latin en soul tot pop en een vleugje funk, en maken daarbij veelvuldig gebruik van diverse (gast-)vocalisten. Heeft u altijd al eens willen genieten van een paar te gekke bigbands terwijl u van een bekertje heerlijke knoflooksoep nipt? Kom naar de Marinade Matinee en maak ‘m waar, die droom.

Programma:
16:00 - 17:15 Simon Wood's Big Band
17:30 - 18:45 Stripe Big Band Boxtel

Locatie: Paradox, Tilburg, Telegraafstraat 62, 5038 BM

Zaal open om 15:00 uur.